Исповест Свештенства Архијерејског Намесништва Чикашког

Исповест Свештенства Архијерејског Намесништва Чикашког

У петак, 8. августа 2022. године обављена је исповест свештеника Чикашког намесништва у парохији св. архангела Михаила у Ленсингу (Чикаго), Илиноис.

            Исповедник је био високопреподобни архимандрит о. Тома Казић, духовник манастира Нове Грачанице у Трећем Језеру, Илиноис. Ујутро у 9 сати служени су Часови. Служио је о. Милош Весин уз помоћ неколико помоћника-певача из црквеног хора а у присуству свештеника Чикашког намесништва. Часови су служени од 9 ујутро до 10:30, а затим је настављена Литургија пређеосвећених дарова, до 12 сати (подне). После Пређеосвећене Литургије послужен је посни ручак који су припремиле сестре из парохије св. арханђела Михаила. После ручак одржан је састанак свештеника на којем су размењена мишљења о великопосним богослужењима у жељи да се унапреде, нарочито после застоја од две године због епидемије. Такође је поменуто питање реорганизације нашег Богословског факултета, акредитација и званично место. Отац Милош је поднео извештај, пошто је био, заједно са о. Александром Новаковићем у делегацији у Патријаршији као и у Џорданвиској Богословској школи. Радови се на згради у Либертивилу одвијају и очекивати је да ће се  са мало већим напором убрзати се.

            Овај братски састанак завршен је са молитвом.

            Захваљујемо се месном пароху о. Милошу и парохији св. архангела Михаила на дивном гостољубљу.

Свештеници, учесници на исповести и састанку: Протојереј ставрофор о. Недељко Лунић, архијерејски намесник, архимандрит о. Тома Казић, исповедник, протојереј ставрофор о. Милош Весин, надлежни парох, протојереј ставрофор о. Александар Бугарин, парох цркве св. Ђорђа у Џолијету, протојереј ставрофор о. Марко Матић, парох цркве св. Саве у Мерилвилу, протојереј Добривоје Милуновић, парох Саборне цркве Васкрсења Христовог у Чикагу, протојереј о. Радован Јаковљевић, парох цркве св. Ђорђа у Шерервилу, протојереј о. Немања Тешић, парох цркве св. Николе у Брукфилду, протојереј о. Дарко Спасојевић, старешина Саборне цркве у Чикагу, протојереј о. Александар Савић, парох цркве св. Симеона Мироточивог у Саут Чикагу, јереј о. Николај Костур, парох Саборне цркве у Чикагу. Прислуживао је богослов Милан.

о. Н. Л.

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...