Недеља 25 по Духовима у манастиру Нова Грачаница

Недеља 25 по Духовима у манастиру Нова Грачаница

У недељу 29. новембра, 2020. године Светом Архијерејском Литургијом у манастиру Нова Грачаница началствовао је Његово Преосвештенство Господин Лонгин уз саслужење архимандрита Тома (Казића), свештеника Петра Саиловића и Јована Катанића, и протођакона Милована Гогића. У олтару су прислуживали студенти: Александар Сандо, Марко Капетанов, Симеон Јанчић, Филип Фафулић и Стефан Радовић.

За певницом су појали студенти нашег ”Теолошког факултета Свети Сава” на челу са професором појања Драганом Арсићем. Окупио се велики број верника и омладине, где су заједно са својим Пастиром узнели молитве Богу. Владика Лонгин је беседио на тему Јеванђеља о Милостивом Самарјанину и нагласио да требамо бити милостиви према ближњима. Не смемо никада сумањати да је Свемилостиви Небески Самарјанин, Свемилостиви Небески Лекар, Господ Христос, дошао у овај свет, да нам пружи руку помоћи и избави од греха и смрти.

Зато, што више љубави, што више молитве к’ Њему, и ми ћемо кроз овај свет ићи као победници који се не боје ни греха, ни смрти. Јер је са нама и уз нас Онај Који је јачи и од греха и од смрти, Онај Који побеђује свако зло, сваки пакао, и сваког ђавола, Чудесни Господ Христос. Њему слава и сада и увек и кроза све векове. Амин. 

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...