Прослава Светог Саве: Милвоки

Прослава Светог Саве: Милвоки

Нека је слава и хвала Господу што смо у нашој Епархији и ове године радосно прославили Оца наше Цркве и првог Архиепископа Светитеља Саву!

Свештеници јављају да су, без обзира на владајући вирус, парохијски храмови били испуњени верним народом, а посебно децом и омладином. По устаљеној пракси, саслушана су предавања и чуле рецитације у част нашег најбољег Архипастира, Светог Саве. 

Децембра 23. у Mилвокију је служена Света архијерејска Литургија и свечано прослављена Слава Црквено-школске Општине. Поред школе при храму Васкрсења на Редвуду, у овој парохији такође, постоји редовна Српска школа чији су ђаци учествовали у врло садржајном програму. Преосвећени Владика Лонгин је у разговору са свештеницима протом Радомиром и архм. Серафимом изразио радост због присуства великог броја верних, посебно нагласивши важност да храм буде испуњен децом и омладином, што чешће. На крају је благословио Нову Управу на челу са Г-дином Мишом Јовићем, пожеливши им пуно Божије помоћи у раду на унапређењу црквеног живота!

More posts...

We are thrilled to share our brand-new promotional video for St. Sava Academy! This video...

Today, the faithful gathered at the St. Sava Monastery to celebrate St. Mardarije’s Day, a...

The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral and Saint Sava Academy proudly present the HRSOC Summer...

FOR IMMEDIATE RELEASE Chicago, IL – June 27, 2024 – The Serbian National Defense (SND) is...

On Saturday 23 June 2024, Memorial Saturday-Zadusnice, the Nastojatelj of Pokrov-New Gracanica Monastery, Archimandrite Sergije...

Join us for the annual St. Mardarije’s Day celebration hosted by the Serbian Orthodox Diocese...