Прослава Светог Саве: Либертивил

Прослава Светог Саве: Либертивил

На празник Светог Саве 27. јануара у Либертивилу се посебно осећала молитвена атмосфера. Поред Владике Лонгина у Цркви су се молили Архиепископ Петар и Епископ Сава. Студенти нашег Богословског факултета су били за певницом и својим учешћем допринели лепоти Службе. У својој беседи Преосвећени Владика је говорио о значају I Српског Архиепископа за садашње генерације, посебно децу и омладину. О Богољубљу и Родољубљу, о слози и јединству Цркве и народа, о Просветитељу, који не учи само да читамо и пишемо, већ изнутра дефинише, формира карактер, идентитет! О самосталности Цркве као о зрелости једне нације, итд.

Све чињенице и податке које сваке године о светосавским прославама износимо нису нам ни мало досадне, оне осветљавају само један део грандиозне личности Светог Саве Немањића и увек су миле души нашег народа.

Тропар Светом Сави, глас 3.

Пути воводјашчаго в жизан, наставник и первопрестолник и учитељ бил јеси; первјеје бо пришед, свјатитељу Саво, отечество твоје просвјетил јеси и породив тоје духом свјатим, јако древа маслинаја в мислењем раји насадил јеси всеосвјашченаја твоја чада. Тјем јако апостолом и свјатитељем сопрестолна, чтушче тја молим: моли Христа Бога даровати нам велију милост.

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...