Храмовна слава у Галвестону

Храмовна слава у Галвестону

У суботу, 3. маја, прославили смо небеске заштитнике нашег храма и парохије у Галвестону, Свете, велике и равноапостолне, цара Константина и царицу Јелену.

Светом Литургијом началствовао је високопречасни протојереј ставрофор, о. Драгољуб Поповић, архијерејски намјесник и парох у Остину уз саслужење надлежног пароха протојереја Ђорђа Веселиновића. У току Свете Лутургије, дивну проповјед узнио је о. Драгољуб у којој је бираним јеванђелским ријечима поучио вјерни народ те пренио поздраве и благослов свима присутнима Њ.Пр. Епископа г.г. Лонгина.

Послије Свете Литургије обављен је трократни опход око храма, свечана литија, а затим у препуној црквеној сали пререзан славски колач и благословено славско жито. За богат славски ручак побринили су се овогодишњи кумови Душан Вујновић и његова ћерка Јагода. У току ручка имали смо и богат култуно умјетнички програм за што су се побринули чланови српског фолклорног друштва “Завичај” и руског фолклорног друштва “Узори” из Хјустона. Ове године имали смо и већи број гостију, православних вјерника из Даласа, Остина и из цијелог Тексаса.

Овом приликом свима се најсрдачније захваљујемо и молимо Бога и Његове свете, цара Константина и царицу Јелену благослов за све поменуте и сав православни народ Божији.

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...