Прослава Педесетнице у Сент Луису

Прослава Педесетнице у Сент Луису


Црква Свете Тројице у Сент Луису је ове године прославила своју Славу , Силазак Светог Духа на апостоле по 112 пут. И ове године, као и претходних, Славу парохије Свете Тројице увеличало је присуство нашег Епископа Г. Лонгина. Владика је служио Свету Литургију уз саслужење локалног пароха о. Љубомира Крстића и протођакона Милована Гогића.


Храм је био испуњен верним народом који се са својим Владиком молио Богу да пошаље Духа Светога, да оснажи и учврсти вјеру нашу, да као што и сам Владика рече у својој бесједи, сачува омладину, очува бракове – све оне вриједности које су данас у опасности услед ове антидуховне климе која влада свијетом.


Хор цркве Свете Тројице је одговарао на Литургији вођен младом диригенткињом Софијом Лобан.


Омладинска група, као и Црквена школа, парохије Свете Тројице, је у дане пред славу имала свој камп. Једна од ствари које су између осталих урадили јесте да су дијеца направила шаре и украсе за Славски хљеб. Тако да су ове године, дијеца из Омладинске групе Славски колач преломила са Владиком.


По завршетку Свете Литургије, Преосвећени Владика Г. Лонгин је благосиљао обновљене просторије Недељне школе и Омладинске групе (Youth group). Славски ручак спремљен је од стране вредних сестара из Кола.


Верни народ је био веома срећан што види свога Владику, што су поновно могли сви да се окупе да заједно прославе Славу, а које није било могуће урадити прошли пут услед појаве корона вируса.


Треба напоменути да је највеће симпатије покупио млади студент Стефан, који је ове године завршио факултет Светог Саве. Искрено му желимо све најбоље у будућности и надамо се да ће нас Стефан посјећивати још много година са нашим Владиком.


о. Љубомир

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...