Божићни празници свечано прослављени у Епархији Новограчаничко – средњезападно америчкој

Божићни празници свечано прослављени у Епархији Новограчаничко – средњезападно америчкој

Без обзира на пандемију вируса празник Рождества Христовог свечано је прослављен у Епархији Новограчаничко – средњезападно америчкој. Треба нагласити да је наша хришћанска дужност да будемо одговорни и поштујемо прописане законе. Требамо да штитимо себе, али и друге од себе. Но, не треба да паничимо и да дрхтимо од страха. Уздати се у Господа и слушати Јеванђеље више него разне експерте. Христос теши, а вести плаше… Како нам јављају у Епархији, свештеници са терена, Богослужење је свугде лепо посећено. Верни народ је учествовао на Служби и за Бадњи дан, Бадње вече и на Божићној Литургији. Посебно је радовало присуство омладине и деце. У нашим манастирима Либертивилу и Грачаници је све обављено, по већ устаљеној традицији. Манастир Светог Саве, по обичају Старог краја јутром у четири сата почиње са Светом Службом, док Покровски манастир, Нова Грачаница за ове дане дочека изузетан број верних који дођу да се помоле, запале свеће за здравље и покој својих најближих, поклоне се Тројеручици и напуне душу блаженим миром, који се посебно на оваквим местима осећа.

Преосвећени Владика Господин Лонгин је на Бадњи дан служио Свету Литургију у Либертивилу, а вечерње богослужење у Новој Грачаници. Тог дана, присутним верницима је беседио: 

Сви народи света са радошћу прослављају Божић, драга браћо и сестре. Нема веће радости од благовести о рођењу Христовом, посебно за нас Србе. Радујмо се и ми рођењу Христовом у витлејемској пећини. Та радост не може ничим бити помућена, јер њено исходиште  није у спољашњим условима, већ у њедрима Оца Небеског и унутрашњем устројству наше душе.

More posts...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...

The Serbian Orthodox Churchto her spiritual children at Pascha, 2024 PORFIRIJE By the Grace of...