Божићна честитка Епископа ЛОНГИНА

Божићна честитка Епископа ЛОНГИНА

Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди! 

Посетио нас је с висина Спаситељ наш, Исток истока, и ми који седесмо у тами и сенци смрти нађосмо Истину, јер се од Дјеве родио Господ. (Свјетилен Рождества Христовог)

Господ нас још једном посећује ове године, драга браћо и сестре, доносећи нам Његов мир и испуњавајући Његово обећање повратка нашег из смрти у живот. Кроз домострој нашег спасења Господ је намеравао доћи у овај свет из љубави према Својој творевини – људском роду – да нас спасе од греха, вечне смрти и страдања. Долази да нам дарује живот у изобиљу. Живот који долази од Самог Живота је оно што нас уздиже на небо, успостављајући и учвршћујући нашу везу с Богом. Након Његовог доласка, једино што може да ослаби или поремети ту везу јесте наша слабост и грешност. Он је Своју милост излио на нас а од нас само тражи да је прихватимо, да му припремимо место и примимо под свој кров као што га ономад пећина прими. Ако смо вољни, наша срца могу постати храмови уласком Његовог Светог Тела и Крви кроз Свету Тајну Причешћа. 

Искористимо прилику у овом предпразничном периоду да се припремимо за долазак Богомладенца. Очистимо срца и душе од зла! Пометимо страсти и грехе који прљају наша срца! Припремимо јаслице добрих дела да би Господ имао где да се у нама настани! Ово је сврха овог од Бога нам даног поста, очуваног нашим обичајима кроз векове, од наших праотаца до данас. 

Поздрављам вас све, моја драга духовна децо, молећи Господа да благослови ваше породице, домове, рад и труд у Светој Цркви и на вашем спасењу. Нека нас Богочовек, Господ наш Исус Христос, заштити од сваког зла, болести и муке док прилазимо Рождеству Његовом, у новој години и у векове векова. 

Христос се роди! Срећна и благословена Нова 2022 година!

More posts...

Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве Саопштење за јавност са редовног заседања одржаног у Храму...

Bishop Longin of New Gracanica-Midwestern America expresses his heartfelt condolences to the family of Marko...

With the blessing of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

The Diocesan Youth Department is thrilled to announce the upcoming Youth Soccer Tournament, set to...

Under the auspices of His Grace Longin, the Serbian Orthodox Bishop of New Gracanica Midwestern...

Chicago, IL, May 5, 2024 – The Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral in Chicago, Illinois,...