Categories
News

Храмовна слава у Галвестону

У суботу, 3. маја, прославили смо небеске заштитнике нашег храма и парохије у Галвестону, Свете, велике и равноапостолне, цара Константина и царицу Јелену.

Светом Литургијом началствовао је високопречасни протојереј ставрофор, о. Драгољуб Поповић, архијерејски намјесник и парох у Остину уз саслужење надлежног пароха протојереја Ђорђа Веселиновића. У току Свете Лутургије, дивну проповјед узнио је о. Драгољуб у којој је бираним јеванђелским ријечима поучио вјерни народ те пренио поздраве и благослов свима присутнима Њ.Пр. Епископа г.г. Лонгина.

Послије Свете Литургије обављен је трократни опход око храма, свечана литија, а затим у препуној црквеној сали пререзан славски колач и благословено славско жито. За богат славски ручак побринили су се овогодишњи кумови Душан Вујновић и његова ћерка Јагода. У току ручка имали смо и богат култуно умјетнички програм за што су се побринули чланови српског фолклорног друштва “Завичај” и руског фолклорног друштва “Узори” из Хјустона. Ове године имали смо и већи број гостију, православних вјерника из Даласа, Остина и из цијелог Тексаса.

Овом приликом свима се најсрдачније захваљујемо и молимо Бога и Његове свете, цара Константина и царицу Јелену благослов за све поменуте и сав православни народ Божији.