Categories
News

Прослава Светог Арсенија у манастиру Нова Грачаница

У сриједу, 10. новембра 2021. године на празник Светог Арсенија Сремца, Светом архијерејском Литургијом началствовао је Епископ новограчаничко-средњезападно американски Господин Лонгин у манастиру Светог Саве у Либертивилу. Саслуживали су свештеник Бојан Бановић и ђакон Јован Аничић.

Ово молитвено сабрање додатно су украсили својим појањем пређашњи богословци из Сремских Карловаца, а садашњи студенти факултета Светог Саве у Либертивилу. 

Као што знамо из историје, Свети Арсеније је наследник Светог Саве, а ми смо се јутрос помолили Богу да нам ова два дивна српска Светитеља просветле овоземаљски пут у познању најдубљих истина вере и оснаже даљи рад у богословском учењу, духовном усавршавању и животу. Изузетно нас надахњује личност и дело Светог Арсенија другог Архиепископа наше Цркве, и сви Православни, а посебно карловачки семинаристи позвани смо да се угледамо на Његову побожност и смирење.

Нека би Господ подарио молитвама Светог Арсенија радост, здравље и спасење свима који славе, и упокојио душе уснулих професора и ђака нашег богословског училишта који почивају у нади на васкрсење и живот вечни! Нека молитве светог чудотворца Арсенија укрепе све нас; да се Богу молимо и благодаримо за све. 

Свети Оче Арсеније моли Бога за нас!

Текст и фото: чтец Стефан М. Радовић