Categories
News

Благовести у Храму Светог Саве у Мервилу, (Индијана)

У среду, 7. априла 2021. године, на Благовести, Његово Преосвештенство Епископ новограчаничко – средњезападно американски г. Лонгин служио је свету Литургију у цркви Светог Саве у Мерилвилу.

Његовом Преосвештенству саслуживао је протојереј – ставрофор Марко Матић. Причестио се прото Богдан Зјалић, који због здравствених разлога није могао да узме учешће у служби. За певницом је свечано појао хор цркве Св. Саве. На крају службе је Преосвећени беседио на тему празника наглашавајући да по примеру Пресвете Богородице и ми непрестано треба да будемо спремни на испуњавање воље Божије, да будемо служитељи Божији, да служећи Богу и ближњем, задобијамо своје спасење. 

Тропар, глас 4: Днес спасенија нашего главизна, и јеже от вјека тајинства јављеније: Син Божиј, син Дјеви бивајет и Гаврил благодат благовјествујет: тјемже и ми с њим Богородицје возопијим: Радујсја, благодатнаја, Господ с тобоју. 

Нека нас Она, једина Чиста и Преблагословена Богородица, Свемилостива Мајка свих људских бића, води непрекидно и руководи кроз наш свакодневни живот, еда бисмо ми целим својим животом служили Господу Исусу Христу и тако спасли себе од греха, смрти, ђавола, и вечно служили Господу Исусу. 

Нека молитвама Светог Саве ова парохија и даље буде пример оданости Богу, Роду и нашој Епархији.

Текст и фото: чтец Стефан М. Радовић