Categories
News

Недеља 25 по Духовима у манастиру Нова Грачаница

У недељу 29. новембра, 2020. године Светом Архијерејском Литургијом у манастиру Нова Грачаница началствовао је Његово Преосвештенство Господин Лонгин уз саслужење архимандрита Тома (Казића), свештеника Петра Саиловића и Јована Катанића, и протођакона Милована Гогића. У олтару су прислуживали студенти: Александар Сандо, Марко Капетанов, Симеон Јанчић, Филип Фафулић и Стефан Радовић.

За певницом су појали студенти нашег ”Теолошког факултета Свети Сава” на челу са професором појања Драганом Арсићем. Окупио се велики број верника и омладине, где су заједно са својим Пастиром узнели молитве Богу. Владика Лонгин је беседио на тему Јеванђеља о Милостивом Самарјанину и нагласио да требамо бити милостиви према ближњима. Не смемо никада сумањати да је Свемилостиви Небески Самарјанин, Свемилостиви Небески Лекар, Господ Христос, дошао у овај свет, да нам пружи руку помоћи и избави од греха и смрти.

Зато, што више љубави, што више молитве к’ Њему, и ми ћемо кроз овај свет ићи као победници који се не боје ни греха, ни смрти. Јер је са нама и уз нас Онај Који је јачи и од греха и од смрти, Онај Који побеђује свако зло, сваки пакао, и сваког ђавола, Чудесни Господ Христос. Њему слава и сада и увек и кроза све векове. Амин.